Ruske struje

Ruske struje - Fizikalna terapija Dunavski, Novi Sad

Primena Ruskih struja najevidentnija je u procesu  stimulacije zdravih mišića, za povećanje snage i poprečnog dijametra mišića. Ruski fizijatar Jakov Koc je njihov značaj objavio 1977. godine kada je korišćenjem ove vrste  struja, kod ruskih sportista na olimpijadi postigao povećanje mišićne snage za 30 – 40 procenata jer je koristio ove struje kao dodatni trening. Ove struje se naravno ne koriste samo kod sprotista, već I u slučajevima kada je zbog dužeg mirovanja nastala mišićna atrofija, pa su pokreti otežani ili nemogući. .

ELIMINACIJA CELULITA I OBLIKOVANJE TELA

Ono što je nedavno otkriveno jeste njihova sposobnost  da u sintezi sa digitalnim bipolarom (posebna vrsta hercnog generator) ubrzaju mikrometabolizam folikula celulita i aktiviranjem metaboličkih procesa unutar tkiva fantastično deluju na razbijanje celulitskog bloka koji kasnije dodatno razbijamo maderoterapijom i terapijskim ultrazvukom. Ruske struje nisu bolne, jako su prijatne.

LEČENJE SPORTSKIH POVREDE I RAD SA ZDRAVIM SPORTISTIMA

O efektima ruskih struja sa digitalnim bipolarom najbolje će svedočiti   sprotistkinje koje su kod nas nakon povreda prošle period rehabilitacije I za kratko vreme se ponovo vratile treninzma. Doduše u početku pod nazorom naših fizioterapeuta a kasnije I samostalno . Pored sportskih povreda ruske struje aktivno primenjujemo I kod sprotista koje nemaju nikakvih povreda ali žele da postižu bolje rezultate povećanjem mišićne snage za 30–40 posto.